Wat is het KarMa huis

Het KarMa huis is een plek waar Karen Scheffers en Mariëlle Diemel hun krachten hebben gebundeld. De twee coaches hebben ieder hun eigen praktijk en zijn ervaren trainers op het gebied van intuïtieve ontwikkeling in de breedste zin van het woord. In het KarMa huis worden cursussen, workshops en losse lessen gegeven, zijn de praktijken van Karen en Mariëlle gevestigd en is een winkelruimte ingericht.

Onze visie

 

Het begrip ‘karma’ betekent letterlijk ‘handelen’ of ‘actie’. Karma wordt ook wel ‘de wet van oorzaak en gevolg’ genoemd. Daarin valt dus niets te lezen over ‘schuld’ of het inlossen van die schuld, zoals er wel eens over karma wordt gedacht. Het is slechts ‘actie’ en ‘reactie’.

Hoe reageer je op de omstandigheden in jouw leven?
Hoe reageer je op andermans actie?
Hoe reageer je op je eigen acties?
Hoe reageer je op de gevolgen van je eigen acties?
Hoe reageer je op jouw diepste wensen en verlangens?

Die vragen voor jezelf proberen te beantwoorden, dat is waar het KarMa centrum om draait. Leren handelen vanuit verantwoordelijkheid voor je eigen leven, vanuit bewustzijn van jouw innerlijke wereld en met de middelen die tot je beschikking staan. In onze ogen is alles wat je ziet in de wereld uiteindelijk een reflectie van jouw binnenste. Dat betekent dat er altijd iets te ontdekken valt over jezelf, door het kijken naar jouw omstandigheden. Je bent misschien niet verantwoordelijk voor wat jou is overkomen, je bent wel verantwoordelijk voor hoe je daarmee omgaat.

Wie zijn Karen en Mariëlle?

Karen Scheffers

Van kinds af aan ben ik altijd erg visueel en creatief geweest. Ik tekende en schilderde veel en had een hele rijke belevingswereld. Door mijn hooggevoeligheid voelde en zag ik meer dan alleen het tastbare. Ik zag de diepste kern van mensen en hun ziel en alle lagen die daaroverheen liggen. Iets waardoor ik me vaak niet begrepen voelde, omdat de buitenkant andere dingen deed vermoeden.

Dankzij mijn werk als fotograaf is dit stuk in mij weer naar boven gehaald en beschouw ik het als mijn kracht. Door het fotograferen van mensen kwam ik in contact met de diepere lagen van de ziel, aangevuld met informatie voor die persoon. Opeens werd voor mij heel duidelijk dat ik daar meer mee kon doen, om zo ook mensen te helpen meer in hun kracht te staan en vanuit hun hart te leven. Alleen door te leven vanuit je hart, kom je erachter wat de weg is die je in dit leven gekozen hebt. En dat er een magisch universum is dat zich samenspant om jouw dromen om te zetten in werkelijkheid.

Mariëlle Diemel

Mijn leven lang weet ik niet beter; ik ben gevoelig en ‘zie’ dingen die de meeste anderen niet zien. Inmiddels weet ik dat ik de energie van een mens en/of situatie zie. Een ‘geest’ bijvoorbeeld is slechts één van de vele vormen waarin energie zich manifesteert. In het dagelijks leven en in mijn werk heb ik vooral te maken met het zien, lezen en interpreteren van de energie van de persoon die tegenover me zit en de situaties waar zij in zitten.

Doordat ik met mijn ‘energetische blik’ een extra visie heb en ik mezelf heb getraind in de interpretatie en de verwoording daar van, ben ik in staat de ander een helder beeld te geven van waar ze zich bevinden en waar ze zichzelf eventueel blokkeren. Met die extra visie (wat ik ook wel reading noem) en mijn ervaring in coaching kan ik een cliënt snel en accuraat begeleiden in diens proces en hen helpen te komen waar ze heen willen. Of dat nu gaat over het (leren) omgaan met hooggevoeligheid, herstel van burn-out, het omgooien van werk of privéleven; de expertise die ik kan bieden is vaak een dankbaar houvast voor hen die bereid zijn hun leven te veranderen ten behoeve van hun eigen geluk.

Hoe is het KarMa huis ontstaan?

Zoals dat gaat met dingen die ‘meant to be’ zijn, is het KarMa huis schijnbaar als vanzelf ontstaan. Moeiteloos en in die beroemde ‘flow’, wat wij Magische Manifestatie zouden noemen. Wij, Karen en Mariëlle, kennen elkaar sinds mei 2014. We werden online aan elkaar voorgesteld door iemand die vond dat wij elkaar moesten kennen. Diegene had gelijk. Geraakt door elkaars werk en manier van doen, begonnen we als elkaars ‘klant’. We beseften al snel dat, hoewel we heel verschillend kunnen zijn, we eenzelfde visie voor de wereld delen en hoe we kunnen bijdragen aan het vormgeven daarvan.

We besloten onze krachten te bundelen en samen een cursus op te zetten; Magische Manifestatie. Vanuit ons beider ervaring op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, persoonlijke groei en het begeleiden van die processen bij anderen, ontwikkelden we een cursus waarin op een luchtige, plezierige manier deze dingen aan bod komen. Wij zijn zeer serieus over de inhoud van ons werk maar de manier waarop we dat doen is altijd met humor en de nodige (zelf)spot.

De cursus Magische Manifestatie bleek een groot succes, binnen no time zat het vol. Al direct kon er een nieuwe groep gepland worden en nóg eentje en nóg eentje en… zo gaat het tot op heden door. Samen deze cursus geven liet ons zien dat wij elkaar aanvullen, overlappen en sterker maken in wat we doen. Eén plus één is drie. Naast de cursus bedachten we een belevingsavond, de Vision Quest. Iets wat we zelf heel mooi vonden en waarvan we hoopten dat ook de deelnemers dat zo zouden ervaren. Lang verhaal kort: ook dit was volle bak en er ‘moest’ gelijk maar nog zo’n avond gepland worden. We konden en wilden er niet meer omheen; wij zijn echt goed samen!

We hebben wezenlijk iets te bieden wat wordt gewaardeerd en waarvan we met eigen ogen zien hoe het mensen raakt en als ‘springplank’ fungeert in hun eigen avontuur van ontwikkeling. We spraken een dag af om te gaan brainstormen over de dingen die we zouden kunnen doen. Los van elkaar bedachten we van alles waar we het over moesten hebben. En het bleek dat we precies dezelfde wensen en ideeën hadden. We zaten, zonder het te weten, al lang op één lijn met onze grote dromen.

We wilden een plek opzetten waar we in alle rust en ruimte onze eigen praktijk kunnen voeren én samen onze trainingen kunnen geven. Een plek waar mensen graag zouden komen, waar gelijkgestemden te vinden zijn en waar we ook anderen hun diensten willen laten aanbieden. Een plek waar wij de touwtjes in handen hebben maar waar de deur open staat voor iedereen die past bij onze visie en manier van werken. En aangezien we beiden een webwinkel hebben wilden we natuurlijk ook ruimte voor een winkel waar alles waar wij mee werken, en achter staan, te koop zou zijn.

We besloten alvast, heel voorzichtig, om naar panden te gaan kijken. We stelden onze angsten voor de grote sprong in het diepe gerust door elkaar te vertellen dat ‘alleen kijken’ nog niks betekent. De daadwerkelijke stap konden we ook later zetten. Twee dagen na die brainstorm sessie bleek Karen onverwachts en praktisch direct haar eigen atelier uit te moeten. Mariëlle had praktijk en winkel aan huis. Karen moest dringend op zoek naar een nieuwe ruimte en aangezien we hadden bedacht dat we een gezamenlijke plek wilden hebben; waarom niet nu?

Er was een pand, we gingen kijken en na een betekenisvol glunder-oogcontact in bijzijn van de makelaar besloten we het te doen! Precies een week na de brainstormsessie waarin we onze plannen heel naïef zagen als iets ‘voor later’, kregen we de sleutel. Als een stel giechelende gekkies zijn we halsoverkop alles gaan regelen et voilà, onze droom is op 1 oktober 2017 uitgekomen: Het KarMa huis ziet het licht!